tubi2002 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 278

én ezt így csináltam. tizennégy évesen elmentem Kurucz Attilához és tőle lestem el a dolgokat. de még most is, öreg fejjel gyakran beállítok ismeretlenül tapasztaltabb sporikhoz és mindjárt a szeme közé: mindent megkérdezek, amire kiváncsi vagyok. aztán majd kiderül, hogy elmondja-e vagy sem.

 

menj el nyugodtam Péterhez. persze fontos az egyéni szimpátia is egy ilyen kapcsolatban...

 

egyébként tudd: ha veszel mondjuk két sampiont, akkor az esélyét növeled meg, hogy az utódok között lesz jó, sőt kiváló galamb. mondjuk tízből egy-kettő. tehát két sampionból nem csak sampionok születnek, selejtek is. ha két selejtet teszel össze, gyakorlatilag nincs esélyed, hogy az utódok között lesz jó galamb.

 

ezért a tenyésztés mellett nagyon fontos a szelekció. ez a kulcsa az egésznek. van egy mondás, hogy a legjobb szelektáló az utazókosár. ez igaz: keményen kell versenyeztetni a galambokat, ne legyél elnéző. ha ezt megtanulod, akár bajnok is lehetsz. csak példaként: ha rendszeresen csak azokat a galambokat hagyod meg szezon végén, amelyek legalább 50 százalékot teljesítettek - tehát minden második úton helyezik magukat -, akkor te vagy a bajnok, mert nálunk pl. 10 db egy csapat és ötös befutó van, tehát az első öt galamb hozhatja csak a pontokat, a többi nem bár a listára felkerülhet.

Előzmény: poszti3 (277)