d_p Creative Commons License 2007.07.11 0 0 626
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a korábban említett Maxforce IC White gélt hogyan érdemes kihelyezni. Az világos, hogy nem szabad rá/a környékére más irtószert permetezni, mert az távoltartja a csótányt, ennek pedig az lenne a lényege, hogy elfogyassza.

Ebből én úgy értelmezem, hogy átmenetileg akár nőhet is a csótányok száma, mert ami eddig nem jött be a lakásba, mivel az ajtónál/repedéseknél/sarkoknál nagyobb mennyiségben permeteztem, ott most bejön. Ez így van-e, és lehet-e ez ellen valamit tenni?

A géltől milyen távolságra érdemes a hagyományos permetezőket használni, hogy lehetőleg ne jöjjön túlságosan be, de a gélhez még hozzájusson? (Pl. ajtó közelébe tenni, tőle fél méterre permetezni; repedésbe tenni, alatta/fölötte permetezni stb.)

Mennyire veszélyes ez a gél? Közösségi helyiségekben - tipikusan szemétledobó, illetve folyosó - kihelyezhető-e? Abból, hogy szabadforgalmú, úgy gondolnám, hogy igen, de azért biztos akarok lenni benne, nem tartozik-e valami olyan veszélyességi kategóriába, ami miatt ezt nem lenne szabad/ajánlott.

Érdemes-e (konyhai/fürdőszobai) szellőzőbe tenni (és utána a szellőzőt valami sűrű szövésű szövettel letakarni)?

(Jelenleg a lakásban leginkább alkalmanként fordult elő csótány, a rendszeres permetezéssel viszonylag jól távol tarthatóak, de szeretném az előfordulásukat a lehető legjobban minimalizálni. Épületszinten is szokott irtás lenni, de mivel nagy épületről van szó (kicsit több, mint 200 lakásos), így a teljes kiirtás valószínűleg nem túl esélyes gyakorlati akadályok miatt; ezért legalább a környékemen szeretném minimalizálni a számukat.)

köszönöm,
Péter
Előzmény: Scholl4 (616)