avandi Creative Commons License 2007.07.09 0 0 696

Sziasztok!

 

Tegnap éjszaka értünk haza Velencéből, megosztanám a tapasztalataimat veletek...

 

10. házssági évforduló, repcsivel mentünk péntek reggel, jöttünk vasárnap este. 3 full nap, kényelmes utazás, Rialto - S Márk tér közt félúton csini kis szálloda. Eddig fejenként 150000 Ft a 3 nap két éjszaka repcsivel szállodával reggelivel.

 

(Szálloda 130Eur/nap/szoba)

 

A város: hangulatos, épületek gönyörűek, 3 nap alatt feszített tempóban de mindent megnéztünk nem csak a top 10 látnivalót. (Most pihentetjük a lábainkat)

 

Iszonyat tömeg, főleg vasárnap és szombaton, jó közlekedés jellemző. Árakat írtak már, mi is ilyeneket tapasztaltunk. Ajánlom étteremnek a BREK-et, a vasutállomás mellett, kb. félár, önkiszolgáló de nagy és kultúrált.

 

Boltok, Designer boltok tömkellege szokott árakon, utcai replika árusok, sok bóvli és üvegcucc - akinek tetszik sok féléből választhat. Arany szép és elfogadható áron, alkudni lehet 15-20%-ot kp-s fizetésnél a többet.

 

Iszonyat árak és lehúzások az egész belvárosban, csak egy példa, nem panaszkodom, mert sok szép emlék marad ami fontosabb de:

 

 

Szent Márk téren leültünk az egyik kávézóba, fehér zakós pincér jön. Kérünk 2 Bellilit (13,5/db!) ok, mondjuk, egyszer vagyunk itt. Közben beálla zenekar és elnyávog 2 ósdi slágert. Hozzák a számlát, 5 Eur/fő a "musica". Dobtunk egy hátast...  Sok hasonló "apróság van, nekm fura volt, mert pl. görögöknél nem tapasztaltunk ilyesmit soha.

 

Harry's Bar: kiküldtek minket mert a férjem térdnaciban volt, dress code van náluk (egy Bellini 20 Eur) OK, akkor nem iszunk nálatok....

 

Bazilikánál van csak nagy sor, reggel 9.45kor nyit vasárnap csak 4-6, reggel 8 után érdemes odamenni és árnyékban, amíg nincs hőség kivárni a sort, akkor még kevesen vannak. A többi nevezetességnél nincs nagy sor.

 

LIDO: hát, akinek ez tetszik, szíve joga, én kiakadtam tőle. Kagylós homok végig, papucs nélkül nem lehet közlekedni, 10-kor se ágy se napernyő a szabadstrandon, a szomszédos szálloda előtt napernyő, kabin, 2 szék 40 EURO!!!!! No comment.

 

Víz iszonyat koszos, bokáig bementünk és elhúztunk. Itt is jártunk, láttuk, never more, ennyi.

 

Majd írok még ha valami eszembe jut, ha van kérdés, konkrét címet infot szívesen adok. vaporetto bérletet érdemes venni főleg ha 30 alatt vagytok, de e fölött se vészes, 3 napos 30 eur krlátlan bérlet, buszra is jó a Lidonál....:-))

 

Ja!  Sok zsebtolvaj, sokan keresték a cuccaikat, zsebüket forgatták, a strandon pl. a táskámat se mertem volna szem elől téveszteni, de a pénzt tuti kilopták volna belőle....