KTa Creative Commons License 2007.07.05 0 0 143
Én teljesen kezdő vagyok, nem biztos, hogy igazam van.
Sabján a könyvben azt írja, hogy a kemence falvastagsága 7-8 cm. Ez tehát elegendő hőt tárol egy kenyér megsütéséhez. Egy agyagfalba vájt kemence valószínűleg nagyon nehezen fűthető fel, mert az agyagréteg gyorsan elvonja a hőt. Nem beszélve arról, hogy nedves is, ezért a fölforrósított agyag beomolhat a benne keletkező gőz miatt. Talán megoldható, ha egy hőszigetelő réteget építesz köré, bár így elsőre nagyon körülményesnek tűnik, hiszen a kivájt üregbe belülről kellene tapasztani a szigetelőrétegre. Szvsz inkább építsd elé. Óriási szerencséd van, nekem egy km-ről kell hordanom az agyagot. (És még ez is szerencsés eset.)
Előzmény: sonora (141)