Gondos Arpad Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1523
Több alkalommal készültek a képek.

Megvan IV-es és XIV-es akna "hűlt" helye, szinte semmi nyom.

Látható: XIV-es aknától az altáróba vezetett vasút nyomvonala, félig járható (autóval kitaposták). A táró bejárat földdel és más anyagokkal eltorlaszolva.
A bejárat helye a csolnoki motokrosszpálya XII-es akna felé levő patakhídja után van egy kicsivel, nagyon közel a műúthoz (Csolnok felől bal oldalt). A felszíni szakasz 800-900 m-nél nem volt hosszabb, az aknából nem találtam semmit.

IV-es akna: a bányászklub mögött van egy épület, rajta focipálya felé mutató tábla. A focipálya Csolnok felőli rövid oldalánál kell elmenni egy földúton kb. 300-400 m-t. Semmi nyom. Feltételesen ugyan találtam valamit, de egyáltalán nem biztos, hogy az, aminek látszik: egy nagyon elrohadt fadarabot (valamikor talán kisvasúti talpfa volt) és egy fej nélküli sínszegnek is látszó rozsdás vasdarabot. Az akna az út jobb oldala mellett volt, facsoport takarja a helyét.

Szintén a csolnoki focipálya közelében van egy bányászati "hagyaték", egy volt iszapológödör, most tele van növényzettel és főleg szemétlerakónak használják. Még a csorga helye is megvan.

A környék tele van felhagyott löszfalakkal (homok híján azzal is próbálkoztak a tömedékelésnél, XIV-es akna felé is van egy, Csolnokon meg több is van a falu közepén-szélén.

G_Rp
Előzmény: Bányatörp (1522)