zsuzsa Creative Commons License 2007.06.29 0 0 501

Pénteken megint a Nagycsarnokban kóboroltam ebédidőben és az itt nagyon dicsért hentesnél olyan szép hátszin volt, hogy nem birtam nem venni belőle. Persze megkérdeztem, hogy süti szeletben, mert a panelben tán nem kéne grilleznem, a sütőt meg nem vagyok hajlandó bekapcoslni ilyne melegben.

A hus felét bepacolva a hütőbe tettem, masik felét bepácolva lefagyazstottam, mert kivancsi vagyok vacak lesz-e fagyazstás utan.

A hentesmester felhivta  afigyelmemet arra, hogy a túlsütés miatt lesz kemény a hus, ugyhogy most nagyon vigyáztam és tényleg puha és zamatos lett. Az a fura, hogy a vastagabb szelet finomabb lett mint a vékonyabb. tehát inkább 1 cm-nél vastagabb szeleteket érdemes vágnom.

A gyerekeim finnyáztak, de nem érdekel.

Ha a pácoltan fagyasztás nem tezs rosszat neki, akkor persze egyszerübb lesz az életem, mert én egyedül mégsem sütögethetek magamnak egy kétkilós hátszint....