vilard
2007.06.29
|
|
0 0
40945
|
Hali Bandik,
Tegnap én is végig csapattam a DM pálya egy részét. Nevezetesen a végét. :- )
Vagyis Visegrádról fel Pap-rétre aszfalton, kellemes bemelegítés. Aztán a rétről még felküldtem a domboldalon a meredek füvesen. Ezt kb. harmadáig tekertem ki, onnan már nem ment, csak tolva de sztem a versenyen még eddig se lehet nyeregben maradni az előtted levők miatt… Mármint az én szintemen levők miatt. :- )))
Aztán a tetejéről legurulni az aszfaltig az most tök jó volt. Tavaly borzasztó csúszkás volt és veszélyes mert elég meredek. Most az összteló és a csontszáraz pálya bazi gyorssá tette. Itt is inkább a tömegre kell vigyázni.
Aztán az egynyomtávosra ami ezután lemegy Sztlászlóra már nem mentem be, de száraznak tűnt az eleje.
Na aztán visszagurultam betonon Pap-rétig és egy BBs fiatalabb korosztályos sráccal köszöntünk is. :- )
Pap-rétről jött a mókás rész mert innen csak Kivi GPS logjára támaszkodva nyomattam. Bár helyenként ismerős volt, mert már tuti jártam erre korábban de nem a tavalyi DM-en mert idáig nem jutottam el…
Viszont ez a szakasz a sár miatt vagy 2 óra volt ha jól emlékszem, több beszámolóból… Nos jelentem most masszívan száraz, minimális, könnyedén kikerülhető sarak vannak csak. Igazából inkább most rázós a megszáradt sárbarázdák, vályúk miatt.
A Mester rét utáni katlanos lefelé az duuurva lett! A nagy része még csak-csak járható, de előzni biztonságosan nem lehet… Aztán a vége előtt mikor leérne a következő elágazásig hihetetlen köves, kimosott vízvályús, sziklás lett, itt az összteló mentett meg asszem…
Innen Nagy-Villám sima ügy. NV után a sípálya fele az éles kanyaros szerpentin, a Canopy drótkötélpálya alatt is szét van járva és mivel mind az 1300 ember itt fog lemenni, a hosszútáv végének már, hát hogy is mondjam, izé-bigyó lesz…
A sípálya most tök füves, össztelóval siiiiima ügy de az alján mindenképpen jobbra kell tartani, (gondolom erre is lesz terelve a pálya) mert elég nagy árok van különben a végén… :- ))
Innen pedig jön az utolsó erdei csiki-csuki ami tök száraz volt. Egy-két helyen viszont nagyon kííínos a helyzet mert olyan vízmosásos és szűk ösvények vannak amik az OBsoknak nem lesz gáz de az amatőr rövidtávosok majd jobban kapaszkodnak…
A Salamon torony feletti meredek, gyökeres, sziklás rész, így szárazon tök eccerű volt, a lépcső melletti kis letörés is pitláknak tűnt most.
Aztán a torony mellett legurultam a macskakövesre ami az össztelóval fincsiiii gyors volt! Itt még lehet előzgetnem majd, meg az alsó Vár felé a szintén rázós macskakövesen is. :- ))
A Vártól már csak az autóig gurultam nem a leendő cél felé.
Viszont a Don Vito étterem a Fő utcában az csúúúúcs! Feleségemmel iiiiszonyúúú jót tápoltunk! Vargánya leves és csukott pizza! Kalória pótlásban nem volt hiáááány! A túrógombócról azért mán lemondtam… :- )))
Köszi Kivi a GPS logot és mindenkinek sok sikert!
Vila |
|