Tempó Vasutas! Creative Commons License 2007.06.29 0 0 2506
Több száz botrányról gyűjtöttem anyagot, de ez a kedvencem. Ez most nem Erzsébet lesz.
Külön ajánlom a tisztelt topictársak figyelmébe a "mellemről a bőrt leharapta", a "letegezett", továbbá a "zsidóbérencnek nevezett" kifejezéseket, végül a fogadás tétjét.

Sporthírlap 1927. 09. 22.
Bírói jelentés a Szentlőrinci NSE– KEAC amatőr harmadosztályú mérkőzésről.

„A mérkőzésen kiállítottam: 1. Berczel György (SZNSE) játékost azért, mert egy összecsapás alkalmával ellenfelét ököllel szándékosan arculütötte. 2. Füzér Ferenc (SZNSE) játékost, aki előzetes figyelmeztetés dacára ellenfele hasába szándékosan beletalpalt. 3. Izsák Istvánt (SZNSE), aki az ellenfél második gólja után oldalról torkonragadott, fojtogatott és mellemről a bőrt leharapta. Veszélyes helyzetemben öltözőmben kerestem menedéket, miután előzően a mérkőzést beszüntettem. – Jelentem, hogy Izsák öltözőm oldalát, mialatt öltözködtem, betörte, öklével fenyegetett, többször leköpött, letegezett és csirkefogó gazembernek, továbbá zsidóbérencnek nevezett. Öltözködés közben egy néző, akt személyesen ismerek, nevét azonban nem tudom, öltözőm ablakát feszegette abból a célból, hogy engem megtámadjon. Ugyanakkor a klub állítólag Barabás nevű elnökének vezetésével a tömeg megrohanta az öltözőt. Barabás agyonveréssel, meggyilkolással fenyegetett, a közönséget pedig ellenem lázította. – amidőn a pályát elhagyva, a villamoshoz igyekeztem, csak a kivont karddal és töltött revolverrel védekező négy rendőr és néhány fegyőr kíséretében tudtam a Barabás által ellenem vezetett tömeg inzultálásai elől megmenekülni. A rendőrök az Üllői úti laktanyáig kísértek. – Tudomásomra jutott, hogy a Szentlőrinci NSE a győzelmet lefogadta 50 liter borba, azonkívül nagyobb összegre s minthogy vereségükért engem okoltak, ily módon véltek rajtam bosszút állani.”
Izsák Istvánt örökre eltiltották, Barabás László ügyvezető alelnököt egy évi kizárással büntették.