ginkgo biloba Creative Commons License 2007.06.28 0 0 2249
Sziasztok!

Nagyon örültem, hogy rátaláltam erre a fórumra, és miután végigolvastam az egész eddigi hozzászólás halmot, volna néhány kérdésem a portugáliai kempingezéssel kapcsolatban. Erről ugyanis csak elvétve írtatok, de hátha vannak köztetek szakértők.
Jövő héten (juli 6) indulunk kocsival itthonról, és az én néhány napos braga-i konferenciám hoteljét leszámítva, kizárólag kempinges szállásra gondoltunk. Részben anyagi megfontolásból, részben, mert a veszett nyári melegben az még mindig elég kellemes.
Tavaly a franciáknál nagyon jó kempinges tapasztalataink voltak. Árnyékos, rendezett, olcsó, biztonságos, és nem utolsó sorban, rengeteg volt belőlük, így totál flexibilisen lehetett utazni. Két személyre sátorral, kocsival, árammal ált. 12-15 euro közt mozgott az ár.
1. Tudja-e valaki, hasonló-e a portugál kempingek árfekvése? Próbáltam több nyelven (francia, angol) is kiigazodni a portugál kempingek honlapján, de nemigen sikerült, ahol pedig mégis, ott húzósabbnak tűnt az árfekvés.
2. A franciáknál minden tárgyat ott lehetett hagyni a sátor körül éjjel-nappal, senki meg sem közelítette, auto feltörésről végképp nem beszélve. Ez vajon P-ban is így van? Persze nem a pénztárcánk, fotógépünk és egyebek szanaszét hagyásával nyaralgatunk, én inkább arra gondolok, hogy a felnyomhatják-e a kocsi csomagtartóját a kemping területén, kiszednek-e cuccot a sátorból, pl. az "életmentő "hűtőtáskát, éjjel meglovasítják-e a kempingszékeket, stb. Ha ez gyakori, akkor az ember nem kevés időt eltölthet a szöszmötölésel és pakolászással az út során.
3. Higiénia: a déli frankok igencsak kedvelik a "talpalós" WC-t, a kempingekben kb. ugyanannyi van belőlük, mint az angol verzióból. Zuhany viszont relative kevés:-)) Mire lehet számítani P-ban?
4. Jól gondolom, hogy kártyával simán lehet fizetni kempingben is? Vajon ez igy van a múzeumokban is? Kedvelem a készpénz-kímélő módokat utazásnál, és még inkább igaz ez, miután elolvasgattam az itteni hozászólásokat:-)
És végül: ha valakinek visoznylag friss és jó tapasztalai voltak valamelyik kempingben, légyszi, írja meg, mert akkor valszleg mi is kipróbáljuk:-) Az országnak a konf. után julius 14-én lódulunk neki, először északon kezdenénk. Braga-Porto vonalon mindenképp jó volna valami szimpi kemping. Természtesen, ha versenyképes áru "kőházas" megoldással találkozunk, akkor az is jó. Kettesben megyünk, és már sajna kinőttünk a 10 ágyas, wc nélküli szobák használatának korából - ennek megfelelően a netes keresgélésem alatt leginkább a 40 euroval kezdődő szállások jöttek szembe.

Minden, a mostani nyárra, autózásra vonatkozó hozzászólásaitokat, ötleteiteket előre is köszi!