atomgond Creative Commons License 2007.06.27 0 0 44

De ezt egy zöld sövénnyel is meg lehetne oldani, kő- és tégla erőditmény / avagy fa / nélkül, normális közbiztonsági viszonyok mellett......

 

Igaz, az lenne ideális. De sajnos az élő sövénynek is vannak hátrányai. Például új építésű háznál, ahol frissen kell telepíteni, évekbe telik egy teljesen záródó sövény nevelése. Még a leyland ciprusnak is kell 4-5év. Sok sövény pedig nem takar 100%-ban, csak a direkt rálátást gátolja, de ha valaki nagyon akar, be tud nézni az ágak, levelek között. Nekem pl. ez kevés. Én 100% takarást várok el egy kerítéstől.

A másik gyakori probléma, hogy 1-2tő kihal a sorban, és akkor ott éktelenkedik egy méretes lyuk, ahol már lehet is kukkolni. :-)

 

Mindig irigykedtem, a 20-30 cm-es "keritésekre", amik éppen csak a telekhatárt jelzik. / Ausztia, Németorszás, stb /

 

A kerítésnek lehet még más funkciója is. Pl. kutya/macska távoltartó. Nekem is van két kutyám, és mint a környezetére is gondos gazda, a magam kedvencével nem terhelem a környék lakosságát azáltal, hogy a kutyákat szabadon engedem kódorolni az utcára (sajnos sokan ezt teszik). Egy 20-30cm-es kerítéssel nem lehetne a kutyát a saját telkemen tartani. 

Ok. mondjuk a 2méteres tömör betonfal nem valami szép, bár az sem feltétlen igaz, mert arra is lehet futtatni pl. vadszőlőt, ami 100% eltakarja. Vagy ha van hely, akkor a fal elé mehet valami sövény, hogy a falat takarja, de ha netán a sövény nem zár 100%, még akkor is ott a fal. :-)

Előzmény: krampuszka1 (28)