geler Creative Commons License 2007.06.27 0 0 166
Ne ítélj ilyen keményen, mert nincs igazad.
A feleresztést fél-hat - hét óra közt kell eldönteni. Kora reggel, hűvös, kiegyenlített és semmi rendellenességet nem mutató időben még senki sem tudja megjósolni, hogy délután pont egy óra körül pontosan Pozsony körül alakulnak ki zivatarok, és pontosan az a terület, ahol a galambok akkor nagyjából küzdeni fognak.
A meteorológia annyit mond, hogy délután záporok-zivatarok lesznek. Ilyen általánosságok mellett nem is lehetne postagalamb-versenyt rendezni.
Egy a lényeg: legalább hat-tíz órás pontos, időben és területben határozottan kölürírt előrejelzésre lenne szükség. Ez véleményem szerint a belátható időn belül nem képzelhető el.
Te felkelsz, megeteted az otthonmaradtakat, megreggelizel, és megnézed a tévén az időjárást. Látod, hogy szarul alakul a helyzet, gyülekeznek a felhők a Cseh-medencében. Kurva okos gondolatokra jutsz. Csak az a probléma, hogy a galambok engedését már öt órával ezelőtt el kellett dönteni.
De van egy javaslatom. Képezd ki magad, vállald el a meteoszolgálatot, kelj fel négykor, szedd az adatokat, és amikor ötkor felhív a kísérő, mondd meg, mit kell tenni.
Előzmény: bmalag (156)