stevie wonder Creative Commons License 2007.06.23 0 0 46109

Nekem is az a tapasztalatom, hogy általában a gumisok /mint bárki más kereskedő /, azt szeretik eladni ami a polcon van.

 

Ez nem teljesen van igy!

 

A gumis ugyanis buntetojogi felelosseggel tartozik a munkajaert. Ha meghal egy autos egyertelmuen a gumis hibaja miatt, bizony bonyolult dolgok varnak ra! Ezt tudjak is a gumisok, es nagy tobbsegukben igy is vegzik a munkajukat.

 

A masik dolog, hogy ugyan nezz mar egyszer el egy gumishoz, mi van a polcon. Megmondom neked: nagyjabol semmi. Az elmult par evben jelentosen atalakult a gumikereskedelem, a raktarrol kiszolgalo gumis megszunt letezni. Ehhez azert az autopark hihetetlen kiszelesedese is kellett: amig csak Ladara es Skodara kerestek gumit az emberek, eleg volt harom-negy meretbol bevasarolni. Ma mar egyetlen gumis sem tudja kovetni a keresletet. Ahhoz tobb tizmillios arukeszletet kellene tartania, ami a mai par szazalekos arresek mellett nem eppen a legjobb bolt.

 

Tehat a gumisnak nagyjabol mindegy, mit ad el, ugyis valamelyik nagy kozponti raktarbol hozatja. Biztos van egy kis kulonbseg az arresek kozott, de hogy egy felnibol 42-es vagy 46-os ET-szamot ajanl egy konkret autora, az tenyleg pont mindegy neki gazdasagi szempontbol, es akkor mar miert ne a jot ajanlja.

Előzmény: Törölt nick (46108)