LaPointe Creative Commons License 2007.06.22 0 0 576
2007.06.15. Építők
 18 óra 30 perc.
 
 White Sharks vs. Dunai Krokodilok 5-5 (2-1,1-3,2-1)
 
 WS: Kiss Attila kapus- Schvarcz Gábor,Lencs Gábor,Krémer Péter-C.,Holubkó István(0+1),Huszti Péter(1+0),Fogarasi László(1+2),Dienes István(2+0),Koncz Gergely,Híves Péter,Balla Péter(1+0),Szekeres Mátyás(0+1),Vénkuti Krisztián(0+1).
 
 Csapatunk a SCG. keretén belül másodszor lépett pályára a holtszezonban. Az ellenfél a korábbi bajnok Dunai Krokodil együttese volt. A mérkőzés elején gondban voltak a sárgák, hiszen alig 6 fővel érkeztek. Veisz László csapat manager dolga nem volt egyszerű, hiszen a csapat gerince nem tudott megjelenni. Pafféri András veterán védőre hárult a  feladat, hogy valamit kihozzanak ebből a meccsből, tekintve, hogy a Cápák szerencsére szép számmal jelentek meg. Balla Peti és Lencs Gabi a B csapatból éltek a lehetőséggel, hogy megmérjék magukat a korábi bajnok csapat ellenében.
 A meccs úgy kezdődött, ahogyan a szaunában várható volt. A Krokik egy cserével nem kapkodtak, taktikusan próbáltak játszani, engedték a kezdeményezést a WS-nek. Meglepetésre nagyon sok helyzetet dolgoztak ki a kék-fehérek, de sorra elpuskázták a ziccereket. Mondhatni fölényben játszottak Holubkó Pistiék, mégis a profi befejezés nagyon hibádzott a fiúkból. Balla Peti egy kipattanónál a legjobb helyen állt és megszerezte a vezetést. A mérkőzésen Csernus Márton a krokik kapusa talán élete legjobb formáját hozta, hiszen záporoztak felé a lövések és kézzel-lábbal jól dolgozva nagyon sokat hárított. A másik oldalon is akadt dolga Kiss Atilának, hiszen a védekezés azért komoly gond volt, illetve még mindíg nehéz megoldani az emberek helyes elosztását a keresztbe futó csatárok esetében.
 A Krokik ugyan nem adtak 100%-ot, azonban a kis létszám ellenére okosan, kevés mozgással próbáltak eredményesen játszani. A harmadik harmadra át is vették a vezetést, úgy tűnt meg is nyerik a találkozót, azonban Krémer Pedro utasítása szerint egészpályás letámadásra álltak át a fiúk. Dienes és Fogarasi kettős között Koncz Geri hajtotta az ellenfelet és próbáltak együttesen labdát szerezni, hátulról Lencs Gábor, Holubkó István és Huszti Péter tüzelt távolról. Pafféri András nagyon sokat blokkolt hátul. Hatalmas védelmi hibákat vétettek Haszonits Mikiék, a fáradtságot és a hőséget nehezen lehetett leküzdeni, így az eladott labdákkal éltek a cápák és sikerült egálra hozni a derbit. Mindenképpen járt az egy pont a Sharks-nak hiszen bár jól játszottak, de a helyzet kihasználás nagyon gyengére sikeredett és be kell vallani, ha a Krokodilok teljes csapattal érkeznek, gond lett volna a vége.
 Dienes István és Fogarasi László nagy kedvvel játszanak eddig a SCG során. Velük lehetne számolni az új szezonban, azonban a jégkorong elsődleges számukra. Kérdés, mit választanak és milyen tervekkel telik a nyaruk.