-Tsunami- Creative Commons License 2007.06.22 0 0 7813

Itt egy pár kép,én ebbe szaladtam bele!

Pár hete,amikor folyamatosan esett az eső,nem tudtam nyírni a füvet,mert szaggatta a fűnyíró a füvet.A kés mint a gilett,nem tompa,a fűnyíró 5,5 honda,nem gyenge.5 centi körül vágtam általában,de akkor nem tudtam mert szagatta.1 fokozattal feljebb emeltem a fűnyírót,szépen levágta,de már nagy volt a fű is.Az eső esett,a fű nőtt,a fűnyíró az emelt fokozaton is elkezdte szaggatni a füvet.Nagyonszép tömött haragoszöld állomány.Még egy fokozat feljebb,nem szaggatta.Az eső 1 het nem esett,és ha visszább akartam rakni a fűnyírót egy fokozattal,szaggatta.Még 1 hét eltelt,mire lejjebb tudtam engedni,mert állandóan nyírkos volt a fű.Haver benéz hozzám,mondja foltokban szárad a föve,minden nap öntözi,alacsonyan nyírja.Jobban megnézzük az enyémet,és a kerités mellett ahol zártabb a levegő,az egész kert védtelen,telibe süti a nap,30 fok,a talaj is érezhetően meleg,a föld nem látszik ki,zárt gyep.Körkörös formákban,a szép zöld gyepen,szürke karimával foltok jelentek meg.Öntözés nem ment,fű magas volt,de tartotta a nedvességet,nem kiszáradt.Ez gomba.Permetezek 1000-el.Kiszellőztettem,1 kicsit hagytam kiszárítani a talajt,hogy megfékezzem.Jövőre már biztos tavasszal elkezdem a permetezést,ahogy írják,és ha forró kánikulai napok jönnek,akkor érdemes előtte megint permetezni.