Tempó Vasutas! Creative Commons License 2007.06.20 0 0 2416
Ez a katonai behívás alóli mentesítés tényleg fontos. A vasutasoknak biztosan nem kellett menniük, és gondolom a Gamma, Csepel is felmentést kapott.

Jó lenne egyszer tényleg pontosan megtudni, forrásokkal alátámasztani, hogy miért alakultak úgy az erőviszonyok a háború idején. Valószínű, hogy több tényező együttesen járult hozzá.

Nekem van még egy tippem. Jó lenne tudni, hogy a nagycsapatok hány meccsüket játszották hazai pályán. Sokáig adták-vették a pályaválasztói jogot. 21-ben ezt megszigorították, de 26-tól újra szabad volt a vásár. Ezért is lenne jó, hogy ha egyszer lenne pontos kimutatása az élvonalbeli meccseknek, mert akkor kiderülhetne, hogy a nagycsapatok a meccseik hány százalékát is játszották pontosan hazai pályán. Nem kétséges, hogy Fradi-MTK-Újpest hármas volt a 20-30-as években a legjobb, de szerintem ebbe az is belejátszott, hogy bizony nem csak a meccseik felét játszották otthon. Úgy rémlik, mintha a 40-es években ez már nem egészen így működött. Szóval elképzelhető, hogy az erőviszonyok átrendeződésébe az is belejátszott, hogy a hazai csapatok valóban hazai pályán játszották meccseiket.

Lg: esetleg nem csináltál erről statisztikákat? Ha lenne rá időd, legalább szúrópróbaszerűen megnézhetnél 2-3 évet, hogy az Újpest mecceinek hány százalékát játszotta valóban otthon. (pl. 1926/1935/1943)
Előzmény: Törölt nick (2413)