Zitka Creative Commons License 2007.06.18 0 0 43349

Egy egyszerűnek látszó trükkre lennék kíváncsi...

Soha nem szoktam egyben sült fasírtot csinálni, pontosabban mondva, kb. tízévente 1x. Nem véletlenül...

Most éppen a lányom érettségi büféje miatt kényszerülök ezt csinálni, de ismét nem egy nagy siker..

Ti hogyan csináljátok, hogy ne eresszen levet? Őzgerinc formákban kezdtem el sütni, hogy legalább valami formája legyen... Persze a forma pillanatok alatt tele lett húslével, és olyan habos izével. :-((( Pedig első osztályú sertés- és marhahúst vettem, finomra daráltat, nem kövéret.  Félúton kiborítottam (nem kevés folyadékot öntöttem le róla) egy sütőlapra, hogy szép piros legyen köröskörül. No, még ezután is jócskán eresztett levet, úgyhogy most takaríthatom a sütőt is. :-((((((((((((( Ha bennehagytam volna az őzgerincben, gyakorlatilag főtt hús lett volna belőle.

 

Utólag már látom, egyszerűbb lett volna akár 100-120 db kis húsgombócot olajban kisütni....