Tempó Vasutas! Creative Commons License 2007.06.17 0 0 2318
Mégsem utoljára...

Most olvasom, hogy a Fegyelmi Bizottság javasolta az MLSZ igazgatótanácsának, hogy a Kispestet zárják ki a szövetségből. Jegyzeteim szerint (melyek lehet, hogy nem száz százalékosan pontosak), ez a javaslat a Fegyelmi Bizottság január eleji javaslata mellett szerepelt. Az ítéletből azonban úgy tűnik, hogy a kizárási javaslat korábban születhetett. Ez főleg azért érdekes, mert Bozsik Stadion által citált ítéletet vélhetően a Fegyelmi Bizottság hozta. Ott viszont a végén utalnak rá, hogy miért nem fogják kizárni a KAC-ot.
Az is lehet, hogy korábban volt ilyen terv, az ítélet - amit szerintem a FB hozott - azonban már egyúttal e tervet veti el. Tehát lehet, hogy a jegyzetemben szereplő javaslat a KAC kizárására, csak terv volt, és valójában sohasem javasolták a kizárást az MLSZ legfelsőbb vezetésének.
Arra is kíváncsi lennék, hogy vajon a kispesti játékosok milyen megfontolásból (kinek a tanácsára) tettek pár héttel az ítélet után vallomást a MOVE LSZ-ben, mellyel gyakorlatilag az egész magyar futballt álaamtőrséggel vádolták meg.

Ezek meg vannak nekem gépen (hét oldal), érdekességképp Saguly vallomása (22. január 23.):


1921 augusztus havában lent nyaraltam Békéscsabán s ott egy alkalommal találkoztam Jánossyval, a VII. ker. SC játékosával, aki a csabai „Előre” futballcsapatát trenírozta. Beszélgetés közben elpanaszoltam neki, hogy Mayer, a KAC akkori intézője mily csúnyán bánt el velem. Megkérdezte tőlem, hogy továbbra is a KAC-ban szándékozom-e játszani? Én kijelentettem, hogy nem játszom tovább a KAC-ban, valószínűleg Csabán fogok maradni. Erre megkérdezte tőlem, hogy nem volna-e kedvem a VII. ker. SC-ben játszani. Én erre azt válaszoltam, hogy nem ismerem a klubot, sem a játékosokat s nem érezném jól köztük magamat. Jánossy erre azt mondta, hogy legyek egész nyugodt, bízzak meg benne, nem fogom megbánni, ha a VII. kerületbe megyek játszani. Én kérdeztem, miért? Jánossy erre azt felelte: „Azt hiszem maga is tudja azt, hogy a VII. ker. játékosai nagyon jól el vannak látva.” Erre kérdeztem én: „A libások?” Nevetve válaszolta: „Maga is kaphat egy standot a vásárcsarnokban.” Én hivatkoztam, hogy egyetemi hallgató vagyok. Jánossy erre azt felelte: „Akkor megkapja az édesatyja a standot, magát meg iskoláztatják tovább, ruházattal ellátják, sőt én megígérem magának, hogy abban az esetben, ha feljön Pestre, én is visszamegyek a klubomba. Én határozott választ nem kaptam. Közben Mayert a KAC-ból kibuktatták és én visszatértem a régi klubomba.
A múlt év nyarán, a lengyel túráról visszajövet, Kassán játszottunk s itt találkoztunk az akkor éppen ott időző BTC csapatával. A mérkőzés lejátszása után a vacsoránál vezetőségünk pár klubtársammal eltávozott és engem ott hagytak. Ezen én elkeseredtem. Ezt észrevették és Hajdu, Tichovszky stb. odajöttek hozzám és megkérdeztek: „Mi van veled, miért vagy oly szomorú?” Erre én a következőket válaszoltam: „Hogyne lennék szomorú, mikor a vezetőségem engem egy pár játékostársammal otthagy, ők pedig külön mennek mulatni.” Erre azt kérdezték: „Nálatok ezt is lehet, nézz ide, nekünk hogy fizetnek, mert, ha nem fizetnek, kibuktatjuk őket.” Másnap a sétatéren találkoztunk, és akkor azt mondta Hajdu: „Látod ezt a ruhát rajtam? Ezt az olasz túrán szereztem. Nézd a Kranyó ruháját, ő is ott szerezte.”