ribizli Creative Commons License 2007.06.17 0 0 43338
(Sose fogom megérteni, miért nem várják meg, míg megérik a gyümölcs a bokron/fán...)
bd, csinálj "Nyári pudingot" vagy Rote Grützét belőlük:

a Nyári pudinghoz kevés vízben kicsit megfőzöd a gyümölcsöket (mézzel javaslom édesíteni, de nem forrón), közben egy gömbölyű tálat kibélelsz lehetőleg magos szikkadt kenyérszeletekkel, beleöntöd a gyümölcskrémet (lehet egy kis ételkeményítővel sűríteni), a tetejét is befeded kenyérrel, tányér+súly rá, és érlelődjön a hűtőben pár órát. Kiborítva vagy a tálból szeletelve lehet tálalni, hozzá esetleg sűrű joghurt vagy félig felvert tejszín.

A Rote Grütze meg gyümölcskrém, kevés vízzel megpárolod, kukoricakeményítővel kikeversz némi levét, azzal besűríted, méz+fűszerek ízlés szerint, tálba vagy poharakba öntöd, kihűtöd, kész. Erre is mehet díszítésnek sűrű joghurt vagy tejszín.

Az egresből van egy egreskrém receptünk, fejből pontosan nem tudom, de vmi olyan, hogy vajon megpárolod az egrest, mikor langyosra hűlt, cukorral kikevert tojássárgával összekevered, majd a tojásfehérje habját beleforgatod, kihűtöd, kész.
ribizli
Előzmény: bd (43337)