gazsi80 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2300
Na ezt a túra dolgot valahogy sosem értettem egészében. Gondolom már akkor is a viszonosság elvén ment, tehát a magyar csapatok is fogadtak külhoni egyesületeket, és részükre fizettek (nem csekély, hisz mint írtad, a megélhetéshez kellettek a bemutató meccsek) összegeket. Tehát amit kint kerestek, annak jó részét fel is kellett ölni itthoni rendezvényekre. Feltételezem, hogy még így is megérte nagyon. De az egész nem tiszta nekem.

TV, gondolom vannak forrásaid arra, hogy a Bocskay mennyi nemzetközi meccset játszott Debrecenben, és azoknak mekkora volt a bevétel/költség oldala. Tényleg akkora profit volt, hogy ez (is) tartotta el a klubokat? Egy ilyen vidéki csapatnak mekkora lehetett a költségvetése, és ennek mekkora részét fedezték a túrák és az itthoni meccsrendezés? (Azért kérdem, mert kötöd a túrák elmaradozását a gazdasági hanyatlással.)

Én úgy gondolnám, hogy a túralehetőségek elmaradása és az elzárkózás (ez igaz az akkori Magyarországra?) azt eredményezné, hogy felértékelődnek a hazai rangadók. Igaz, belőlük tétért csak igen kevés van egy évben, de pótlásukra könnyedén lehet mérkőzéseket, kupákat szervezni hazai csapatok részére. Ráadásul a területgyarapodást is úgy képzelem, hogy a hirtelen belföldivé váló, korábban határon túli csapatok leszervezési költsége csökken, és több marad a kasszában egy-egy meccs megrendezése után.
Előzmény: Tempó Vasutas! (2297)