Superb_ Creative Commons License 2007.06.13 0 0 660

off

 

Az Andokban leesett gép kapcsán: a történet igaz, könyv és film is született belőle. Akkor ettek halott társaik testéből, amikor teljesen kiéhezve más választásuk nem maradt (így is csontig lesoványodva élték túl). Ezt előtte nagyon heves erkölcsi viták előzték meg, végül egy orvostanhallgató társuk győzte meg őket, hogy ez csak hús - és a túlélés egyetlen lehetősége. Egyúttal közösen eldöntötték, hogy ha valaki meghal akkor hozzájárul, sőt kötelezi a többieket hogy társai felhasználják testét. (Erre sor is került egy őket ért halálos kimenetelű lavina után, ahol még néhányan meghaltak).

Erkölcsi ügyben pedig 50-50% ugyanis erősen katolikusok voltak, mindennap imádkoztak és a dilemma ez volt: ha ehetsz a holtak testéből ezzel megmented életed, ha nem akkor meghalsz - ez utóbbi nem öngyilkosság? Később teológusok értelmezése szerint nem öngyilkosság, ha megtagadod az evést ilyen feltételekkel és bocsánatos bűn ha életed megmentése érdekében megteszed. Persze most nagyon leegyszerűsítettem, ennél ez bonyolultabb.

 

Végül saját erejükből ketten közülük megmászták az Andok több csúcsát és ezen keresztül értek le a fensíkra (legyengülve, hegymászó felszerelés nélkül ez szinte lehetetlen!)és odahozták a segítséget. Emberfeletti feladatot oldottak meg.

 

Az én szememben ők hősök.

 

on

Előzmény: eolomea (657)