crawen Creative Commons License 2007.06.12 0 0 513
Nem értem a kirohanásod okát, de biztosan van rá indokod. Ráadásul az 509. hozzászólásban semmi olyat nem írtam, ami indokolná, hogy leharapd a fejem.

Nagyon szubjektív dolog annak megítélése, hogy mi az igényes és mi az igénytelen. Ezzel kapcsolatban a szakmán belül régóta megy is a vita. Én azt mondom, hogy célszerű az új épületeket megjelenésükben a már meglévő, értékes épületállományhoz illeszteni. Modernizálni is lehet, de csak ízlésesen.
Nem kizárólag a főépítész dönti el, hogy hova mi kerüljön, hanem jó esetben a településtervezővel és a képvislő testülettel együttműködve közösen alakítják ki a városképet. Természetesen vannak nagyon elcseszett településrészek, épületek.

Az építésügyben dolgozom jó néhány éve, de eddig még egyetlen környékbeli építéshatóságnál sem tapasztaltam, hogy működne az általad említett maffiózó hozzáállás. Nálunk pl. nincs helyi tervező (ez egy kisváros), így minden egyes ügyfél "külsős" tervezővel jön. És igen, volt már E1-es tervezőkkel is dolgom és csont nélkül átment mindegyikőjük terve. Nem szokásom féltékenykedni sem, bár ha olyan típus lennék, akkor se lenne rá túl sok lehetőségem, mert sajnos kevés az igazány igényes, kidolgozott terv.

Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy az ügyintéző kivételesen szemétkedni fog vele, akkor jelentsen be a jegyzőhöz kizárási kérelmet és kérjen más építéshatóságot az eljárás lefolytatásához, vagy jelezze a dolgot a közigazgatási hivatalnak. Perrel fenyegetni egy tervdokumentáció visszadobása miatt értelmetlen. Arra ott a fellebbezés.
Előzmény: Törölt nick (511)