Carolus58 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 607

Nem a neveken van a hangsúly, hanem azon, hogy egyetlen egy darab írásos emlék sincs erről. A hatalmas új-zélandi emberev sasok talán más jelentőséggel bírnak, mint mondjuk a Fűszer-szigetek, vagy Amerika létének ismerete, vagy az, hogy nyugat felé nem Indiát, hanem az "Indiákat" találja az utazó. Ez már az én meglátásom szerint "államérdek", Velence, Genoa, más itáliai kereskedő városok, portugálok, spanyolok erre lecsaptak volna. Európában egy ilyen horderejű infot nem lehetett volna titokban tartani.

 

A neten most néztem egy picit utána Menziesnek és valahol azt olvastam, hogy tengerész Henrik halálnak az évére a portugálok felfedezték a három nagy atlanti szigetvilágot: Azori, Kanári és a Karibi-szigeteket. Ha ez így van, akkor Kolombusz portugáliai ottléte alatt ez miért nem derült ki? Őt nem azzal utasították el a portugálok, hogy ők már ott jártak, hanem azért mert rossznak tartották számolásait.

 

 

Bár, most picit zavarban vagyok mert Menzies könyvét el kellene olvasnom, hogy érdemben tudjak reagálni. Illetve megnézni, hogy ő milyen tárgyi bizonyítékokat talált.

 

Előzmény: gacsat (603)