Törölt nick Creative Commons License 2007.06.10 0 0 349

Törvényeket kérek! ha törvényekre hivatkozol, akkor bizonyára vannak is ilyenek!

 

Mondom, korrupció van, és keményen végigkíséri kedélyes kis újkapitalizmusunk minden percét (beleértve az Orbán érát is).

 

Van egy közbeszerzési törvényünk (2003. évi CXXIX. törvény a közbeszerzészésekről), amely hemzseg a hibáktól, a joghézagoktól. Sokkal hasznosabb volna ezzel, és a többi visszaélésre lehetőséget adó jogszabály korrekciójával foglalkozni, mint a polgári körökkel, meg komcsizással.

 

Csakhogy a közbeszerzésben a Fidesz-közeli nagy cégek legalább annyira érdekeltek, mint a túloldal. Tudomásom van arról, hogy a fideszes önkormányzatoknak ki van adva az "ukász", hogy például informatikai fejlesztéseikkel mely céghez kell fordulni! A cégek nyíltan beszélnek "alkotmányos díjról" (azaz a kötelező korrupciós pénzekről). Becslések szerint a közférában megforduló pénz közel 40%-a áramlik vissza magánzsebekbe (és nem csak szoclibesekbe). Mit gondolsz, mi a bánatból finanszírozzák a pártok, közöttük a Fidesz, a rendezvényeiket, utazásaikat, kampányaikat, kiadványaikat?

 

Van egy társadalmunk, amelyben az összefogás, a szövetkezés az ördög művének (a szakértelemmel együtt komcsi trükknek) van titulálva. Egy ennyire fregmentálódott, polarizálódott társadalom erre alkalmas (és ennek az egésznek a haszonélvezője a karvaly tőke, a feket és szürek gazdaság). Ez az igazi keresztje az országnak...

 

Persze gondolom, semmi kifogásod sem volt a közbeszerzés nélküli autópálya építkezésekkel kapcsolatban, gondolom, normálisnak tartod Széles Gábor vagyongyarapodását is... Attól függ melyik kutya kölyke, ugye?

 

Előzmény: Törölt nick (348)