Gyümölcsleves eszencia:
Fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, borókabogyó egy gézzacsiba, 1 citrom levágott sárga héjával 2-3 dl vízben jól kiforralod.
Lehet 1*rre nagyobb mennyiséget is készíteni, egy hétig hűtőben eláll.
Cukrozni tilos!
/Akkor rendkívül gyorsan elpárolog!!!/
:o)
Ha van friss mentád, a forró levesbe dobj p 1-2 levelet, ha nincs csipetnyi szárítottat tégy a fűszerzacsiba.
Nem szaban erős mentásnak lenni, csak anygon halványan érezzen benne. Kellemesen hűsít!
Én a gyűmölcsleveseket "nyersen" készítem: A forró lébe szórom a gyümölcsöket, és elzárom a tüzet alatta, lassan hagyom lehülni. A kotláim hőtárolós-szendvicstalpúak.
Vékony edényben csak 2-3'ig szabad forralni, hogy ne főjön agyon a gyümölcs!
Természetesen legjobb előző nap elkészíteni, hogy éjjel jegesre hűljön a jegesben.
:o)