joy Creative Commons License 2007.06.08 0 0 43205

Gyümölcsleves eszencia:

Fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, borókabogyó egy gézzacsiba, 1 citrom levágott sárga héjával 2-3 dl vízben jól kiforralod.

Lehet 1*rre nagyobb mennyiséget is készíteni, egy hétig hűtőben eláll.

Cukrozni tilos!

/Akkor rendkívül gyorsan elpárolog!!!/

:o)

 

Ha van friss mentád, a forró levesbe dobj p 1-2 levelet, ha nincs csipetnyi szárítottat tégy a fűszerzacsiba.

Nem szaban erős mentásnak lenni, csak anygon halványan érezzen benne. Kellemesen hűsít!

 

Én a gyűmölcsleveseket "nyersen" készítem: A forró lébe szórom a gyümölcsöket, és elzárom a tüzet alatta, lassan hagyom lehülni. A kotláim hőtárolós-szendvicstalpúak.

Vékony edényben csak 2-3'ig szabad forralni, hogy ne főjön agyon a gyümölcs!

 

Természetesen legjobb előző nap elkészíteni, hogy éjjel jegesre hűljön a jegesben.

:o)

Előzmény: t3v3d3s (43198)