Tempó Vasutas! Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2165
Pedig már kezdtem belejönni...
Akkor hát ahogy ígértem, jöjjön Kisvárda. Ilyen kedves sztoriból van jópár még.

Keletmagyarországi Sporthírlap 1922. 06. 12.
Cikk: A kisvárdai botrány

A fanatikus közönség csak addig kívánatos, ameddig fegyelmezetten fanatikus, amikor azonban türelmét vesztve förgeteg módjára tör ki, veszedelmes fegyver a vendégcsapat ellen. Megemlékeztünk már ünnepi számunkban arról a botrányról, amelyet a KSE fanatizált és felbujtott közönsége inscenált a DKASE–KSE meccs II. félidejének 38. percében. A mérkőzés 1:1 arányban eldöntetlenül állott akkor, amidőn a DKASE kornerből gólt ért el.
A csapatok már felállottak kezdéshez, amikor Berger a KSE túlideges játékosa, offsidet reklamált. Az egész csapat ágálni kezdett a gól megadása ellen, a közönség pedig a határvonalak felé türemlett. A játékosok látva, hogy közönségük milyen izgága módon viselkedik, vérszemet kaptak, és ilyen vádakat repítettek a bíró felé:
– Megint nem enged bennünket győzni!
– Mennyit kap a DKASE-től?
– Megint le van kenyerezve?
Bródi Barna bíró Bergert, Herczeget, Grünert egymás után állítja ki, azonban ezek nem engedelmeskednek. A játék szünetel.
A tomboló, hullámzó, ordítozó tömegből egyszerre csak egy éles hang vág bele:
– Lincseljétek meg a bírót!
A bíró erre a tömeg felé megy, és követeli a közbekiáltótól, hogy nevezze meg magát, azonban az illető gyáva nyúl módjára háttérbe húzódik.
– Semmi köze hozzá!
– Törődjön a mérkőzéssel – zúgja a fanatizált tömeg, miközben 50-60 bot és kar emelkedett fenyegetőleg feléje. A botrány akkor hágott legmagasabbra, amikor Neumann Ármin a DKASE intézője fel akart menni a pályára, hogy a játékosokat a mérkőzés folytatására bírja. Elébe állott a KSE Reismann nevű vezetőségi tagja, visszarántotta, és botjával arcába sújtott.
Kanyó Imre közbelépésére folytatódott csak tovább a meccs, izzó hangulatban, a félidő utolsó perceiben a bíró terror hatása alatt 11-est diktált a DKASE ellen.