ilovethisgame Creative Commons License 2007.06.07 0 0 273
2007. június 7., Cs 10:27 ( Utolsó módosítás: 2007. június 7., Cs 10:27 )

Jövőre is hárman lehetnek

A mostani sorozatban is a másodosztályban szereplő Tuzsér Erdért SE és a Baktalórántháza VSE az ősztől is vállalja az NB II-es megpróbáltatásokat, az NB III-ban bajnok Balkányban még nem döntöttek.

A legfontosabb kérdés, vagyis a feljutás még nem dőlt el véglegesen a labdarúgó NB II. Keleti csoportjában, de ha minden jól megy (magyarán a Nyíregyháza Spartacus megnyeri a bajnokságot és feljut az élvonalba), akkor a következő bajnoki sorozatban is három másodosztályú alakulata lesz a megyének.
Ismételjük, ha minden jól megy.

A Tuzsér Erdért SE és a Baktalórántháza VSE a pályán elért eredmények alapján jövőre is NB II-esnek vallhatja magát, a Balkány pedig az NB III-as bajnoki cím birtokában készülhet az osztályváltásra.

Új szerepkör

Öt évig edzõsködött Tuzséron, majd a Jászapáti elleni vereség után bejelentette távozását Révész Attila. Akkor még csak sejteni lehetett azt, amit a minap a megyei televíziónak adott nyilatkozatában a fiatal szakember megerõsített, magyarán, hogy a Nyíregyháza Spartacusnál vállal funkciót. A titulusa szerint Révész szakmai befektetõ lesz a Szparinál.

Készülhet?

– Próbáljuk keresgélni a lehetőségeket, folymatosan tárgyalásban állunk, a jövő héten egyeztetésre megyek a szövetségbe, ahol kalkulációt végzünk a várható költségekre. Egyelőre még semmi nem dőlt el, június 18-ig kell döntenünk, addigra kell befizetni a nevezési díjat – válaszolt Kékessy Mihály, a balkányi klub elnöke.
Az újonc Tuzsérnak a mostani bajnokságban egyetlen percig nem voltak kiesési gondjai (sőt!), így aztán a vezetőség már eldönthette, hogy a következő sorozatban nekivág-e a másodosztálynak.

– Az elnökség állásfoglalása az, hogy a csapat a következő évben is NB II-es lesz – mondta határozottan Papik Tamás, az Erdért SE ügyvezetője. – A működtetésnek több lehetősége van, jelenleg tárgyalásban állunk egy olyan megoldás kivitelezéséről, amely keretén belül egy magasabb és egy alacsonyabb osztályú csapattal együttműködve vágnánk neki a sorozatnak, ezen klubok között a játékosok átjárhatósága biztosított lenne. Ugyanakkor saját erőből is nekivágnánk a másodsztálynak, de azért nagyon szorítunk a Nyíregyházának... A játékosokkal már beszélgetünk a folytatásról, a gerincet szeretnénk együtt tartani és a szakmai stáb is körvonalazódik.

Baktalórántházán csak a hét végén, a Jászberény idegenbeli legyőzésével lélegezhettek fel végleg, most már matematikailag is biztos, hogy a BVSE ősszel harmadik idényét is megkezdheti a másodosztályban.
– Miután a csapat a pályán kiharcolta a következő évi NB II-es tagságot, a vezetésnek és az önkormányzatnak kötelessége megteremteni a működés feltételeit – mondta Kozma Attila, az egyesület elnöke. – Nevezni fogunk az NB II-re, és az is biztosra vehető, hogy Madalina György marad az edző. Az erősítésre kiszemelt játékosokkal már megkezdtük a tárgyalásokat, öt-hat futballista cseréjére van esély a kereten belül. A felkészülési program is készül, július utolsó hétvégéjén, amolyan bajnoki főpróbaként újra megrendezzük a Fenyves Csárda Kupát.

- Bodnár Tibor -

Forrás: szon.hu