gazsi80 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 2105
Mondjuk ez igaz. Kb. egy év tanulás után is vannak még komoly homályos pontok számomra. De sebaj van még két félév. Szóval ma már összesen 4 (!) szemeszteren át gyúrjuk az adatbázisokat. Továbbá Kovács Tanár Úr (KIG - gondolom ismerős) még azt is megmutatja nekünk, hogyan kell ésszerűen felépíteni egy kutatáshoz az adatbázisokat. Vannak perspektívák a programban.
Ebben a félévben az 1944-49 közötti kisgazda parlamenti képviselők életútját kezdtük el felvinni egy adatbázisba (több féléves téma lesz), tehát el tudom képzelni milyen komoly nehézségekkel szembesültél amikor játékosok mozgását próbáltad meg rögzíteni. Minden tiszteletem a tiéd.

A nagy tervem, hogy az 1897(?)-1914 közötti klubvezetéseket (intézők, elnökök, tiszteletbeli elnökök, stb.) szeretném egyszer megcsinálni adatbázisként (igen sok forrást kéne még ahhoz átnyálazni) hátha mutat valamit. A hipotézisem egy elitbéli és egy középosztályi közösség feltárása (elit a tiszteletbeli elnököknél, középréteg (alsó) a többinél). Bárcsak lenne elég időm és elhivatottságom, mert így elég nyögvenyelősen haladok. (A módszer: ha könyvtárazok, akkor két kötelező között pihenésként egy kis tiszticímtár meg hasonló nyalánkságok.)

Mivel nem voltam tisztában az adatbázisoddal, azért javasoltam csak a segédletet, mert egy-két gyakoriság ezek elsajátításával is simán lekérhető. Érdekességnek mindenképp jó. Aztán meg, hátha kedvet kap hozzá, hogy ő is felépítsen egyet (miután elsajátította a programot). :)
Előzmény: Tempó Vasutas! (2104)