Főtt húsról lévén szó, nem kell sütni:
A színhúst ledarálod. Bő vajban (szalonnazsír, margarin)hagymát párolsz, ezen átforgatod a húsmasszát. Időnként megkavarva hagyod kihülni. Átdarálod.
Fűszerezheted hagyományosan: só, bors, fokhagyma; vagy só, fehérbors, pástétomfűszer, kevés konyak; de zöldfűszerekkel is (snidling, petrezselyem, kakukkfű, bazsalikom) Jól kikevered.
A húsmasszát fólián elteríted és rakhatsz rá poppanósra párolt zöldségeket, főtt gombafejeket, főtt-füstölt húscsíkokat, sült szárnyasmáj darabkákat, főtt tojást, stb. A széleket ráhajtod a töltelékre jól összenyomkodod és a fólia segítségével szalámi alakúra formázod. A fóliába becsomagolod, jól lehűtöd.
Tálaláskor karikára vágod mindenféle zöldséggel körberakod. Kenyret adsz mellé.
Ha szalonnazsírral csinálod, a pörcöt is daráld bele a húsba. Ha gombásat csinálsz a szárakat add a húshoz, ha friss gombából készül, a szárakat előbb apróra vágva párold meg a hagymával együtt.