MrJuly Creative Commons License 2007.06.06 0 0 339
Szerintem nem egyértelmű ez a népszavazósdi. Ugynaúgy belefér az is (Szíjártót idézve) hogy "a zemberek" nem mennek el szavazni, aztán az orbáni stratégia bukik. Az őszi "mindegy mi csak legyen narancssárga" szavazósdihoz kell egy újabb nagy balhé, ami mozgosítja az országot, de addigra Fletó szerintem már nem lesz ott.

Ami az érdektelenséget illeti: idén 18 éves a köztársaság, de még nem nagykorú. A többség változatlanul másoktól várja, hogy megoldja a problémáit, ebből jön az is, hogy nem szól hozzá a közélethez. "Minek, majd az okosok eldöntik!" mondja a többség. Aztán amikor eldöntötték, akkor meg "Ezek a szemetek!".

A magyarok legendás vendégszeretetéről nem tud senki, csak mi. Gondolom a tröténelmi viharok okozzák, de mi magyarok a nagy frusztráltságunkban mindig ki akarjuk találni, hogy mégis jelentősebb tényező vagyunk, mint egy nagyobb kínai város, még ha lakosság számában nincs is eltérés. Innen jönnek az ilyenek. Tőlem egy Magyarországon élő külföldi ismerősöm konkrétan azt kérdezte meg, nálunk miért ilyen modortalanok az eladók, miért ilyen barátságtalanok a magyarok. Amikor elmeséltem erre a "hagyományos magyar vendégszeretet" csak nézett csodálkozó szemekkel...

...ez nem volt túl Zirc környéki téma, talán csak annyiban, hogy mi felénk sem sokkal jobb a helyzet. Az előre tekintés helyett Zircen is a panaszkodás a menő. Ha meg valaki sikeresebb nálunk, ahelyett hogy megpróbálnánk követni a példáját, inkább elkezdjük fúrni. Ezek után sejtheted, mi a véleményem a kórház jövőjéről. Majd az okosok eldöntik, utána meg mindenki szidni fogja a döntés.