anton pavlovics Creative Commons License 2007.06.06 0 0 190

Igen, igazad van, az AB kontroll lehetett volna egy fék (asszem a Tölgyessy-Antall paktum mögötti gondolat annak is szánta). Csakhogy már már kezdetektől és azóta is teljesen nyilvánvaló, hogy a pártpolitika elég vastagon letojja az AB határozatokat. S ne is beszéljünk a nyilvánvaló asszimmetriáról...

 

S ne gondoljuk, hogy az alkotmány determinisztikus rendszer. Nem automatával eldönthető, mi konform és mi nem. Szép és igen bonyolult levezetéseket lehet olvasni egyes indoklásokban, ami még a magamfajta laikusnak is esztétikai élményt nyújt.

 

Ne baj tehát, ha fontosnak ítélt kérdések visszamennek a néphez. A fontosság kritériumát ezzel együtt méltányosabban kellene meghatározni, de ez itt inkább technikai jellegű kérdés.

 

Sajnos nem vagyok olyan optimista, mint Te. Úgy gondolom, hogy Kádár népét a mai mentális állapotában sokkal inkább az utcára viszi a 300 forintos vizitdíj, mint pl. a képviseleti demokrácia szabályainak felrugása. Ide jutottunk, tudja ezt a koala is, ezért megy ilyen magas hangon a recegés az AB döntésre.

 

Azt hiszem, a Fidesz nem követi el mégegyszer azt a hibát, hogy nem mozgósít, mint december ötödikén. Akkor pedig mindenképpen meglesz a 25%. S ha most az OVB szarakodik, akkor kétszer is, néhány hónapon belül. Ha egyáltalán megéli a kormány...

Előzmény: tvisztugél (188)