macimoci Creative Commons License 2007.06.05 0 0 10449
Üdv mindenkinek!

Úgy látom elég jó kis társaság jött itt össze, ezért 'megérdemlitek', hogy megosszam veletek a kálváriámat.

Valamikor úgy 2-3 éve úgy gondoltam, hogy ki kéne próbálni a lencsét. Elmentem egy üzletbe, vizsgálat, próbalencse és heppi end. Egy évig hordtam BL 59-et minden gond nélkül. Annyira komfortos volt, hogy 1-2 alkaommal az is előfordúlt, hogy elfelejtettem éjszakára kivenni, mert egyszerűen megfelejtkeztem róla.
Aztán eltelt egy év és egyik napról a másikra valami lepedékszerű dolog jelent meg a szememben, ami homályossá tette a látásomat és elviselhetetlenné a lencsét. Vissza mentem a helyre, ahol kaptam, de ők elküldtek orvoshoz. A TB-s orvos jól lecseszett a lábamról, hogy hogy képzelem azt, hogy csak úgy egy üzletben iratok lencsét és nem nála az "orvosná"l iratok (illesztetek) magamnak. Egy hónapos csepegtetés után tehát jó pénzért megvizsgált, és illesztett nekem egy próbalencsét, amihez egy -2,5-ős szemüveget is fel kellett tennem, hogy lássak valamit. Majd egy hét múlva megkaptam a végleges lencsét, amit egy napig sem tudtam haszálni, mert "idegen test érzést" okozott. (az ebből megmaradt 4 darabot próbáltam elsózni itt néhány napja)
Ez úgy elvette a kedvemet, hogy egy évig nem is gondoltam lencsére.
Most Elmentem egy másik helyre, ahol megint megvizsgáltak és kaptam egy egészen más görbületü próbalencsét, ami 5 perc után teljesen komfortos volt, de nem láttam vele olyan jól, mint az ugyan olyan dioptriás szemüveggel és 8-10 óra után száraznak éreztem. Ez olyan jól tapadt a szememre, hogy este elég volt kivenni. A típusát nem tudom, de mondták, hogy ez is egy kifutó darab. Sajnos ebből elvesztettem az egyiket 10 nap viselés után és most egy BL 66-ost próbáltam ki ezekkel a paraméterekkel, de nem igazán jött be. Letapad, száraz, és ezen a műkönny sem segít.
Most megint tanácstalan vagyok, nem tudom kihez fordúljak, csak azt tudom, hogy elegem van az álandóan zsíros, koszos szemüvegekből, amiken még ráadásúl ott van az a zavaró keret is!
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de ez évek alatt gyűlt össze.