joy Creative Commons License 2007.06.04 0 0 43153

Ahogyan leírtam a káposztát.

A formás fürtösubikat alaposan megmosod, végeiket levágod, bemetszed egymással szemben-keresztben, beletömködöd az öblös üvegbe.

Az üveg aljába kaprot, darabka tormát, /alaposan megmosott/ szőlőlevelet teszel, ezeket az ubik mellé is lehet dugdosni. Van aki foghagymagerezdeket is rak bele.

Fölöntöd színültig hidegvízzel. Fazékba leöntöd az ubikról, 1/2 l-enként 1 pupeka sóval fölforralod a vizet, lassan a visszaöntöd az ubikra.

Ezután jön a szelet kenyér, tányér, várakozás meleg helyen.

 

A foghagymával vigyázni kell, nagyon kilóghat belőle!

A torma csípősít.

Szőlőlevelet csak akkor használj, ha nem permetes! Bármiféle foltocskák látszanak rajta, inkább ne tedd bele!!!

 

Nem, nem baj, /éjszaka sem süt a nap/, csak meleg kell. Ha az sincs lassabban lesz kész a koviubi. Állítólag mostanában lesz elég meleg hozzá.

Előzmény: niamano (43151)