szysssz Creative Commons License 2007.06.04 0 0 43145

Csatlakozom NP!

 

Ettetek már kovászolt káposztából töltöttet? Valami isteni könnyed nyári étek.

 

Van, aki csak meglazítja a leveleket, van, aki a tőteni való lapukat meghagyja, s a többit szecskázza.

A lényeg, hogy mint az uborkát szokás leöntjük langyos, sós vízzel és kenyérszeletet teszünk a tetejére. Föltétlenül kell bele kapor, esetleg 1 szál csombor. Napon néhány nap alatt megsavanyodik.

 

Elkészítese ugyanúgy történik, mintha savanyú káposztával készülne. Nem illik bele viszont szalonna, sem más füstölt húsok, legfejjeb a töltelékbe lehet darálni kevés (lájtosabb) füstölt húst.

Rántást sem szabad beletenni. Tejfölt külön edényben kínálhatunk hozzá, de ez el is maradhat.

 

Előzmény: nagypapi51 (43144)