Cirfandlia Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2265

Valóban van benne, elnéztem. Megkerestem a jegyzetem, határozottan ajánlott kéntartalmút a Cabrióba; és kellemetlen az a tény még, hogy ezek a szerek (Quadris, Cabrió stb) kompatibilisek egymással, szóval ha van rezisztencia akkor a másiknál is jelentkezik, ohába cseréled. Áll. Ny. Európában már jobban, mert ott régebben, és intenzívebben nyomják ezeket.

A Quadris MAxot azért említettem, mert valahol elemezték, h. a folpet hatására határozottan nőtt a lisztharmat ellenállóság is - nem teljesen értem miért.

Én még a sima Quadrist használom (abban nincs kontakt) Thiovittal tuningolva; első blokk 9 napja volt, virágzás vége felé járunk; lassan jön a következő.

 

Ami nálam egyedi és idén speciálisan előfordul; meglepően kevés a fürt a hajtásokon; van olyan tőkém aminek a 8-10 hajtásán összesen 2-3 fürtkezdemény van, de amúgy is nagyon sok a meddő hajtás, nem csak a legalsó rügyekből fakadt hajtásokon, hanem a 2. rügyből is. (2 rügyes csapokat metszek, sosem volt termékenységi problémám eddig) Ennek következtében bitang erősek a hajtások -néhol már most hüvejkujjnyi vastag- és sajnos jóval könnyebben törik. 

Továbbá az enyhe tél ellenére több rügy alva maradt, v. nagyon késve fakadt ki, tetemes hátrányt összeszedve a többihez képest.

Nem tudom ezeknek mi az oka, mert a friss telepítések mindegyikén (2-4 rügyes oltványok 3. évesek) gyönyörűen van fürt... de lehet, h. a tavalyi hűvös nyárelő a rügydifferenciálást megzavarta...

Előzmény: Akka81 (2262)