Rodostó Creative Commons License 2007.06.04 0 0 644

Szia Gábor!

 

Ami a kioperált alkatrészeket illeti, egy kicsit túlzott volt a lelkesedésem, de szombaton viszek 1-2 mintát, hogy van-e köztük használható. Sajnos a legjobbat én is kidobtam annál az ominózus esetnél, amikor az egész "gépház" ment a kukába. De van többféle érdekes szerkezet, s mivel én már nem sok ilyet akarok felhasználni, ha neked megfelel valamelyik, örülök, hogy jó helyre kerül.

 

Ez a sebesség arány továbbra is meglep, 1 m másodpercenként? Az nekem sok. Igaz, mivel ez evezős, és az evezőknek 6 s alatt kell körbehaladniuk (ez a "normál" sebesség, amikor sietnek, ennek a duplája, vagyis 3s), így csak 2,5 s-ig hajtják a hajót, ezalatt megtesznek kb. 10 cm-t a vízben, plusz a löket ugyanakkora, tehát kábé 20-30 cm-t tesznek meg 6 sec alatt. Igen, ez már talán reális.

 

A hajócsavarokkal kapcsolatban egy érdekes adathoz jutottam a most fordítós filmben, egy ilyen óriáshajónak (Super Servant) a propellere 570-et fordul percenként. (5 nap alatt szeli át az Atlanti-óceánt).

 

A hústűt ismerem, de a Terebesshez el fogok menni, hátha nagyobb a választék evőpálcikában, mint a Lehel-piacon. És különben is érdekelne, milyen bambusz termékek vannak még, amik használhatók nekem.

 

A "Rákóczi ágyúmra" szeretnék feliratot tenni, ("pro patria et libertate") csakhogy kézügytlenségemből és szerszámatlanságból kifolyólag ez most nem megy. A betűk szára max. 0.2 mm-es lehet... (hm.) Úgy tűnik, az egyetlen megoldás, ha a nyomtatott áramkör maratásnál maradok, de ehhez is nagyságrendekkel nagyobb kézügyességre lenne szükségem. (Ráadásul még sose csináltam, és ilyenkor túl sokat töprengek előre.) A legjobb az lenne, ha valamilyen fotóeljárással vinném fel a kézzel rajzolt, lekicsinyített feliratot. De ahhoz különleges festék kell, stb. Ettől egy kicsit megüt a guta. Legjobb lenne egy ékszerész ismerős, aki belevési nekem valamibe, persze nem aranyba. Habár... Végül is, van itthon egészen pici hegyű marófejem... Csak hát a kezeim. Na mindegy, ezt még kipróbálom ma este.

 

Üdv

Laci

Előzmény: Káldi G. (642)