dtamika Creative Commons License 2007.06.01 0 0 74677

Szia, nagyon örülök, hogy te is felbukkantál itt.:) A legutóbbi lombikotok kapcsán visszaolvastam a történeteteket - párod hozzászólásaiból - és tényleg minden nagyrabecsülésem a tiétek, hogy így bírjátok...

Ami a konkrétabbakat illeti:

- szúrás helyén irritáció: én is Fenistillel fegyverkezem fel a Suprefact és a Cetrotide ellen + előtte félórával megiszom egy Kalcium pezsgőtablettát. Így azért elmúik a duzzanat elég hamar.

- pszichológus: többféle tapasztalat miatt is nagyon ajánlom. Egyrészt, egy ismerősünk férje az egyik izraeli meddőségi centrumban pszichiáter (ott ez is része a kezelésnek...). Ún. támogató csoportterápiát vezet és elmondása szerint azok körében, akik részt vesznek ezekben a csoportokban, kb. kétszeres a létrejött terhességek aránya. Ez számomra is hihetetlen különbség, de váltig állítja, hogy többször mérték, hasonló "összetételű" kontrollcsoportokkal és mindig fennállt a kétszeres terhességi ráta.

Másrészt, pár éve, egy nagyon nehéz időszakomban  - más magánéleti problémák miatt - elkezdtem pszichológushoz járni. Döbbenetes érzés volt megtapasztalni, ahogyan képes lettem átrendezni a saját gondolkodásomat, felülemelkedni az addigi rossz beidegződéseimen, megtanulni elemezni önmagam. Terhes ugyan nem lettem még, de talán nem kiabálom el, ha leírom, hogy a magánéletem rendben van - életemben először. Biztos, hogy ebben óriási szerepe van annak a fejlődésnek, amin én átmentem a pszichológus segítségével. Tudom, ez most kicsit "szcientológia-jellegűen" hat, de egyáltalán nem erről van szó.:) Szóval, én nagyon hiszek abban, hogy egy jó, számodra megfeleő terapeuta segít! Fontos, hogy olyanhoz járj, aki előtt meg tudsz nyílni - ez nem automatikus, én is a másodikkal tudtam csak "együtt dolgozni" magamon, az elsőtől szabályosan rettegtem - pedig kiváló szakember hírében áll, csak nekem nem jött be valahogy.

Egyébként jókor kérdezted: napok óta az jár a fejemben, hol találok olyan terápiás csoportot, ahol meddőséggel foglakoznak...

Előzmény: kaesze (74670)