Macskapecér Creative Commons License 2007.05.31 0 0 4014

Szia!

 

Mennyire pontatlan a műszer? Csak azért kérdem, mert a sajátomból kiindulva könnyű változó mennyiséget beletölteni. A pisztoly attól függően kapcsol ki, hogy milyen mélyre dugom a tankba a csövet - még mielőtt pofán permetezne a benzin.

Szerintem míg új a gép, a fogyasztása sem áll be. Előfordulhat, hogy eleinte többet fogyaszt, és míg ki nem tapasztalod a kezelését, az ideális fordulatszámokat, hogy hol kell elváltani, stb, még inkább össze-vissza fogyaszthat. Szóval szerintem majd olyan 1000-2000 kilométer között már reálisabb és pontosabb értékeket fogsz kapni, és addigra azt is tudod majd, hogy a napiszámláló szerint mennyit mehetsz még.

Egyetlen műszer sem halál pontos, nem kell ebbből mérnöki lelkiismereti kérdést csinálni. Én legalábbis nem csinálok belőle problémát - lehet, hogy azért, mert nem vagyok mérnök :-) -, ha kigyullad a kis sárga genya, megyek tankolni. Amúgy néhány kilométer eltéréssel olyan 370 kilométer körül kezd égni a sárga, de mentem már vele 420 kilométert is, igaz akkor már arra készültem, hogy mindjárt jön az "I'm walkin'..." kis kék kannával a kezemben.

 

Legutóbbi szétszedős emlékeim szerint nem tudod teljesen kifogyasztani a benzint a tankból, mert az AC-pumpa nem a legmélyebb pontról szívja az üzemanyagot. Ez elnézve a pofazacskó alján lötyögő vízmennyiséget, nyilván azért van így, hogy ne tudja felszippantani a dzsuvát. Szóval ha nem is 5 liter, de valamennyi mindig marad a tankban.

 

Körte da számkerekes verzió rulez!

Előzmény: bodo r1200gs (4013)