Törölt nick Creative Commons License 2007.05.26 0 0 1595

Furcsa fogalmatok van a reformról!

Ha a lakásodat kivül/belül átalakitod, kicseréled a butorokat, felújitod és más tipusúakkal helyettesited a felszereléseket, másként oldod meg a fűtést/ világitást, stb az reform! Ha csak kidobálod azt amit úgy gondolod, hogy nem kell, ha takarékoskodsz a gázzal, vizzel, villannyal, ha nem használod csak a lakás egy részét, stb  az nem reform! Az nadrágszíj összehúzás!

Nos, mutass nekem új elemet az államgazdálkodásban, a kormányzási koncepcióban amely  nem a spórlást célozza, hanem a jövőbeli jobb működéshez képez alapot.

Az oktatásban MB reformot csinált az igaz, viszont a másoknál is kritizált, sőt befuccsolt módszer átvétele rossz reform. "Kiváló" reredményei máris kivehetőek, de sajnos igazában egy-két évtized múlva mutakoznak meg, amikor már nem lehet a rombolást kijavitani!

Hasonlót akar ML/HÁ is. Bevezetni egy másik , nyugaton szintén csődöt mondott módszert (reformot), ezuttal az egészségügyben.

Visszatérve az elejére, ha csepeg a vizcsap, folyik a WC-ben a viz, nem fűt eléggé a berendezés, nem jó a szellőzés, akkor nem a butorzatot, könyveket, szőnyegeket stb kell kidobni, hanem az illető készülékekhez/vezetékekhez szakemebrt hivni és kijavittatni. Persze, nem ócskasággal kicserélni, hanem a legjobb újabbal. de csak azt, ami rossz! Az az újgazdagok és múltimilliárdosok mániája, hogy rövid idő alatt megúnva lakásukat/kocsijukat/ addigi családjukat/lakóhelyüket/országukat , mint a kigyó a kinőtt bőrét, folyvást újabbakra cserélik le. Normális ember nem tesz ilyent! Ergo, a szadeszes gazdaság/oktatás/egészségügypolitikát nem normális emberek erőltetik!