sensei47 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 50
Az orvosok pártja a parlamentet vette célba
2007. május 25. 16:00

MNO
A parlamentbe jutás és kormányzati szerep elérése az áprilisban alakult Összefogás Nemzetünk Egészségéért Párt (ÖNP) célja a következő, 2010-es választáson – jelentette ki a párt országos elnöke pénteken. Ehhez nem milliárdokat használnak majd fel, hanem a napi 400 ezer orvos-beteg találkozón ismertetik programjukat.

Az ÖNP nem tömeg-, hanem programpártként jött létre, és az ország helyzetének rendbe tételére szerveződött – mondta Lőke Miklós Péter az orvosok pártja néven is emlegetett új politikai szerveződés elnöke nyíregyházi sajtótájékoztatóján. Az alapítás óta eltelt valamivel több, mint egy hónap alatt kilenc megyében már el is érték, hogy megvannak a jelöltjeik a parlamenti választásokon való indulásra, míg a többi régióban tart a szervezkedés – tette hozzá.

Az orvosok pártja nyitott a civil társadalom valamennyi rétege felé, bárki lehet a párt tagja vagy támogatója – mondta Lőke, majd kifejtette: a parlamentbe jutás eléréséhez nincs szükségük milliárdokra, a szavazók meggyőzését a napi 400 ezer orvos-beteg találkozón végzik majd, ahol módot találnak programjuk ismertetésére, amely szerinte minden ember érdekét szolgálja majd.

Az ÖNP a keresztény eszmerendszer alapján álló konzervatív párt, de a mostani jobboldali erők nézetéhez képest másként akarja talpra állítani az országot – fogalmazott a pártelnök. Mivel az új párt a jelenlegi helyzetért minden eddigi országgyűlési pártot felelősnek tart, az ÖNP elhatárolja magát valamennyi parlamentben lévő erőtől.

(MTI)