szpigot Creative Commons License 2007.05.25 0 0 225
A penészedés ott kezdődik, ahol legalább 72 órát meghaladó időtartamig, 75% feletti a páratartalom. Mit tehetünk a penész ellen?

Ha kordában tartjuk a páratartalmat, akkor ezzel gyakorlatilag lehetetlenné tesszük a penész kialakulását. Fontos tehát a gyakori szellőztetés, hogy a lakásban felgyülemlett pára kiszellőzhessen.

Penész kialakulása A penész egy olyan gomba, ami mindenütt jelen van, ha akarjuk ha nem. Apró penész-spórák repülnek a levegőben mindenfelé. Ám a penészesedés nem indul el mindaddig, amíg a penész nem talál megfelelő "táptalajra". A penészfoltok ott jelentkeznek először, ahol a hosszabb időn át magas a páratartalom, ami az egyik elengedhetetlen feltétele a penészfolt kialakulásának.

 A penészfolt sima hypóval lemosható és száradás után megcsiszólni  esetleges felületi egyenetlenséget kijavítani és festeni beltéti festékkel.

 

Ha ez a penészedés annak ellenére alakult ki, hogy a szellőztetés mindig megfelelő volt akkor a festés elött mindenképpen a  penészedést le kell mosni  vagy hipoval vagy penészgátló lemosó oldattal (MERKUR-F PENÉSZGÁTLÓ LEMOSÓ OLDAT)  után a felület esetleges javítása…

Ezek után jöhet a festés(mosásálló falfesték, amely speciális gombásodásgátló adalékot tartalmaz, mosható és a penészgombák hosszabb ideig nem fejlődnek ki rajta

Pl. Polifarbe gyártótól a „Fungi”

    Trilak:  MERKUR-F DISZPERZIÓS PENÉSZGÁTLÓ

Előzmény: silver25 (224)