Crapface Creative Commons License 2007.05.23 0 0 6282
Egyetlen apró probléma, hogy ebben a teljesítménykategóriában a lesugárzáshoz már nem használhatsz parabolát, mert a kisugárzott teljesítmény szétolvasztaná magának a tükörnek az anyagát. Inkább valamilyen csőtápvonalas megodás a járjató út.
Az 1 kW-os mikró nem süti meg a vesémet, mivel egy zárt dobozban van. De láttam azt, hogy milyen sérülést okoz, ha hibás a szigetelés. Ritka alattomos, mert az áldozat csak szúró fájdalmat érez és adott esetben még a bőre is épnek látszódik, ugyanakkor belül teljesen elroncsolódnak a szövetek. Többek közt emiatt kell(ene) évente ellenőriztetni a vendéglátó üzemegységek mikróit.
De mi lesz velünk akik nincsenek a zárt dobozban?
Azt meg senki se mondja, hogy nem fog szóródni a nyaláb.
Ismert tény, hogy egy 10-20kW-os rádióadó képes sterilitást okozni pár hónap alatt akár kilóméteres távolságon is.
Belegondolt valaki abba, hogy mekkora teljesítményt jelent mondjuk 0.2%-nyi szóródás? Vagy mi történik, ha a vevőállomás antennája megsérül, és picit félrereflektálja a sugárnyalábot? Nem az egészet, csak mondjuk 1-2 tizednyit.
Vagy mi van ha ellszáll a giró, vagy a pályakontroll odafent? Elég csak egy pillanatnyi zavar és jó esetben csak a teljes parkolót intézi el az erőmű mellett.
Hogyan fogadnál ekkora teljesítményt? Beleállítasz egy irgalmatlan hőcserélőt és a gőzzel hajtanád a generátorokat? Csak azt ne mondd, hogy egy bemenő fokozattal, kicsatolod. Eltudom képzelni, amint a GW teljesítmény kategóríájú nagyfrekis diódát flexelik, hogy rezonanciába kerüljön.
Szóval, elég abszurd dolognak tartok ekkora teljesítményt bárminemű sugárzásra bízni.
Az a gond, hogy baromira egyszerű nagy számokkal dobálódzni, de belegondoltál már, hogy néz ki egymillió mikró egymás mellé pakolva? Ha 50 cm szélességgel számolok még akkor is 500 kilóméter hosszú sorba lehetne letenni, vagy durván 16 négyzetkilóméterni felületet beteríteni.
Előzmény: Platon (6281)