Törölt nick Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2345

"Ami nem lenne problémája, ha serdülőkorában én szabhatom meg, hogy merre mehetsz, merre nem! A szeretet ebben az esetben sem elhanyagolható, de vajon ki szeret jobban? Az e aki ráengedi a fiatalkorút a vékony jégre, vagy az aki "lepofozza" mielőtt rálépne? Tudom a lélek sérülhet!!! A drogos lélek nagyon érzékeny tud lenni!"

---

Jimmy Carter elnöksége idején Oregon államban kísérletileg legalizálták a füvet. Az első évben másfélszeresére nőtt a fogyasztás. A második évben 40%-kal csökkent. A harmadik évben további 35%-kal. "A nap végén" kevesebb fogyasztó volt legális körülmények között, mint a tiltás idején. (Nem szó szerinti idézet, de forrás: Tudomány, 1991. október.) Hozzáteszem, hogy valószínűleg a fogyasztók köre is megváltozott: Az alapvetően dekadens beállítottságúak körében nyilván csökkent, a konformistábbak körében nyilván nőtt a fogyasztás, valószínűleg a hozzá kapcsolódó bűncselekmények és "igazi" bűnözők száma eliminálódott.

A kísérlet olyan sikeres volt, hogy be kellett szüntetni.

Pofozd fel a gyerekedet, csakazért is rá fog menni a jégre. Ha nem pofozod, akkor is lehet, hogy rámegy. Az aprócska különbség a kettő eset között, hogy ha lepofoztad előtte, akkor a hátad mögött teszi meg, esélyt sem adva neked, hogy vigyázz rá - és esélyt sem adva magának, hogy megfogadja a jótanácsaidat.

Te tudod, a te gyereked. Én maskep nevelem az enyémet...

Előzmény: Törölt nick (2313)