iszugyi Creative Commons License 2007.05.22 0 0 1005

Hát itt van a nagy tévedés: Nem "kitüntetett inerciarendszerre", hanem kitüntetett vonatkozási rendszerre van a fizikában szükség (ahol a kozmikus hátérsugárzás izotróp), ami egy kitüntetett Minkowski-tér és ez nem egy "kitüntetett inerciarendszer"!

 

"Kozmikus háttérsugárzástól elszigetelődhetsz, a neutrínók mozgásállapota sem releváns ebből a szempontból,.." Az eszemágában sem áll elszigetelödni ezektöl, ha te fizikai vákuumról beszélsz, mert épp ezek relevánsak a fizikai vákuumra!

 

" .. viszont a virtuális részecskepárok milyen, és főleg mihez képesti mozgásállapottal rendelkezhetnek?" Na látod? Hagyd el a 'virtuális' jelzöt és beszélj rendes, stabil részecskepárokról, amik elektromosan semlegesek és 'tömegnélküliek' és amik mozgásállapota a kitüntetett Minkwski-térben leírható. Ilyenek a stabil elektronból + pozitronból álló (e,p)-neutrínók, meg a stabil protonból + eltonból álló (P,E)-neutrínók. A 'tömegnélküliség' a neutrínónál onnan jön, hogy a stabil részecskéknek elemi gravitációs töltése is van és ezek ellenkezö elöjelüek az (e,p) és (P,E)- részecskepárokat kitevö valódi részecskéknél.

 

Ezek nem "a valódi részecskéktől függetlenül kialakulók", hanem ezek pont a négy stabil részecskéböl állnak és a fizikai vákuumot képezik a kitüntetett MINKOWSKi-TÉRBEN!

 

A 'valódi részecskéktöl független' dolgokra nincs semmi szükség a fizikában!

 

 

Előzmény: Törölt nick (1002)