philozófika Creative Commons License 2007.05.21 0 0 1239
Sármelléken létesít légibázist a DHL


A DHL Expressz Magyarország Kft. első vidéki bázisát a FLY Balatonon nyitja meg szeptemberben - közölték a társaság sajtótájékoztatóján, Sármelléken, hétfőn. Az Ír-Magyar Cape Clear Aviation Kft. közel 600 millió forintos beruházásában a sármelléki FLY Balaton Nemzetközi Repülőtéren 2.400 négyzetméter területű logisztikai bázis építését kezdték meg. A létesítményt a DHL Expressz Magyarország Kft., a világ egyik nagy expressz-csomagszállítójának hazai leányvállalata, működteti szeptembertől. Martin Studer, az expressz-csomagszállító cég ügyvezető igazgatója elmondta: a nyár végére elkészülő budapesti után másodikként megnyíló magyarországi repülőtéri bázisuk fordulópont lesz a társaság életében.

Az ügyvezető kifejtette: a szeptembertől Sármelléken állomásozó Airbus A300-as típusú gépükön továbbítandó és érkező gyorsszállítmányok révén alkalmanként egy teljes munkanapot takarítanak meg a légi export-import szolgáltatást igénybevevő dél- és nyugat-dunántúli termelő vállalatok. A lakossági küldemények pedig 5-5,5 órával hamarabb érkeznek célba.

Az első vidéki repülőtéren való megjelenésük,a logisztikai bázis kínálta infrastruktúra új termelő-beruházásokat vonz majd a térségbe, további munkahelyeket kínálva - tette hozzá Martin Studer.

Egy regionális repülőtér gazdaságos működtetése nem alapozható csak a személyforgalomra és ezt jól példázza a DHL és a FLY Balaton együttműködése. A kormányzat a jövőben is felajánlja partnerségét, hogy más térségek vállalkozói és leendő befektetői is hasonló létesítményhez juthassanak - hangsúlyozta Újhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára a sármelléki beruházás bejelentésekor. Közölte, hogy a nemrég Brüsszel ben is jóváhagyott Új Magyarország Programban is megjelennek az ipar-logisztikai parkok fejlesztési forrásai.

A DHL sármelléki bázisa az első "szereplője" egy leendő 25 hektáros logisztikai parknak, amelybe számos beruházót várnak a következő években - közölték a tájékoztatón. A gyorsszállító szolgálat bázisa a FLY Balaton termináljának szomszédságában, augusztus végére épül fel és szeptemberben kezdi meg működését, 25-30 alkalmazottal.

http://www.privatbankar.hu/html/cikk/frisshir.php?hir=46895