Lucilius Creative Commons License 2007.05.20 0 0 1857
Jaja.

http://www.tyden.cz/rubriky/sport/sportovni-otazniky/proc-jsou-slaviste-sesivani_2408.html

Ma már fáradt vagyok, úgyhogy nem fordítom le pontosan a cikket, csak egy nyersfordítás a klubszínekről:

A piros és a fehér szláv színek. De a fehér szimbolizálja a sportszellem, a sport gondolat tisztaságát és a tisztességes küzdelmet, ahol az elenfél nem ellenség, hanem elismert vetélytárs. A piros a szív színe, azé a szívé, amit a slavisták a mérkőzéseikbe raknak.
A fehér mezőben az ötágú vörös csillag, csúccsal lefelé a "mindig új reményt szimbolizálja, amely felemeli az értelmet és lelki erőt ad a sikertelen időszakokban."
A különböző piros és fehér részekből összevarrt mez azt jelenti, hogy "egy ember sem egyodalú, s meg kell találni az egyensúlyt az akarat és az érzelem, az erő és a technikai finomságok, a lelkesedés és a csalódottság között." A mezhez hozzátartozott egy piros sapka is.

A Spartáról ugye a topic közönsége tudja, h az Arsenaltól kölcsönözték a mezstílusukat (annak ellenére, h a Sparta klubszíne kék-sárga-piros). De régen tiszta feketében, egy hatalmas S betűvel a mellkasukon játszottak.

Amúgy érdekes ez, h melyik csapatnak h alakultak ki a velük mára tejesen összeforrt klubszínek. Két csapatról tudom, h egy másik klub színei ihlették meg őket:

A Spartát ugye az Arsenal. A Juventust meg a Notts County. Na, most azóta a Notts County hol van...

Előzmény: NNS! (1855)