feketemadár Creative Commons License 2007.05.20 0 0 12
Magyarországon eddig nem volt jellemző (sajnos), hogy egy-egy kirívó hiba, bűn...esetén a szaktárca vezetőjét leváltották volna. Inkább a hosszab ideig tartó eredménytelenség, botrányok és érdekcsoportok lobbitevékenysége érte el.
A rendőri vezetők leváltását, illetve a miniszter lemondását megfelelő intézkdésnek tartom de... Az a véleményem, hogy ezt a következetességet minden kormánynak, minden hasonló esetben gyakorolni kellene, ha a közintézmények működésébe vetett bizalom megrendül. Egyáltalán nem azt akarom ezzel mondani, hogy "dögöljön meg a szomszéd tehene..." hanem, hogy kezdődjön már el valami, amit úgy hívnak: felelősség a következményekért.
A rendőrség hosszú éveken át tartü szétzilálása, a társadalomban is meglévő egyre alacsonyabb morál begyűrűzése, a túlpolitizáltság a szakmaiság helyett, mind megtette a hatását erre a testületre.
A napokban olvastam, hogy az oktatásban egyre alacsonyabb a színvonal, hogy az egészségügyben kb. 6 ezer (!) ember hal meg évente a félrekezelés miatt, egyébként naponta hallani orvosi műhibákról, hogy milliárdokkal kerül többe egy-egy beruházás a tervezettnél.... Szóval, miért "csak" a rendőrség estében van ez a következetesség ???