Crapface Creative Commons License 2007.05.20 0 0 6248
Ez lerágott csont.
Hidd el amíg valaki nem találja ki, hogy a palackozott holdpor 5 l-es kiszerelésben gyógyítja a rákot, vagy a gülüszemű zöld szörnyek az Antereus 2-ről nem jönnek ide minket tökönrugni, vagy egy túlméretes kisbolygó nem gondolja úgy, hogy megpihen a Föld bolygón és dinoszauruszosdit játszik az emberiséggel, addig itt nem várható komyolyabb megmozdulás.
A Mars már technológiai közelségben van. Van megfelelő technológiánk és tudásunk, hogy elérjük a vörös bolygót, de nincs indok ezt megtenni.
A reményt jelenleg egyedül az űrturizmus és a trekkie szintű fanatikusok jelentik. A rakétamodellezés szép lassan fejlődik, az ötvenes évek 2-5 dkg. súlyú rakétáihoz képest ma már 10 - 20 kilós rakétákat lőnek fel. Folyik az alternatív olcsó meghajtások kutatása. Ilyen például a gőzrakéta, ami megfelelő támogatással egyszer még űreszközt is pályára állíthat.
Bolygó-kapitányásan szólva: "A hatalom a Tiétek!"
Nálunk közembereknél pattog a labda, hogy adott esetben a saját uzsonnapénzünkből finanszírozzuk a holdutazást és az ahhoz szükséges technológiát. Az állami szerepvállalás ideje lejárt.
Előzmény: advocatusdiaboli (6247)