Ibigoo Creative Commons License 2007.05.18 0 0 23
Lassú:
...mint a tetü. Nem mondta senki, hogy a _busz_ tehet róla, de mexikói úti szakaszon reggel 8 előtt gyalog gyorsabb. mellette ott a szeparált villamossín, ahol - ha közlekedne - zavartalanul száguldhatna el a dugó mellett a tuja.

Vagy némi aszfaltozás után a Keleti fele maga a busz is. Szerintem amúgy a tuja a sor megelőzésével nyert időt elveszítené a Mexikói út átvágása és a Thökölyre való felkanyarodás közben.

Megbízhatatlan:
... és nem azért, mert gyakran lerobban, hanem mert eltér a menetrendtől, és nehéz megbecsülni az eljutási időt. Tény.

Ennyi erővel megbízhatatlan a hetes buszcsalád is (többek között). Az eljutási időt könnyű megbecsülni, lévén hogy a nap bizonyos időszakaiban pár perc eltéréssel -- forgalmi okok -- ugyanannyi idő alatt teszi meg a távot. Ha nem így lenne, akkor vélhetően ugyanazon munkábajárok és az iskolások nem egy fix időpontban kelnének útra a 67V-vel.

az iskolába- és munkábajárók többsége a buszra száll;
Khmm.... nanemá, hogy a 15 percenként járó busz több utast szállít az összesítve 2-3 percenként járó villamosnál (a 69-es NEM a Mázsa tér előtt telik meg).

Nem mondtam, hogy több utast szállít a busz mint a villamos. A "többsége" kifejezés azonban elismerem, túlzás volt. Ennek ellenére jelentősebb tömeg száll le a 69-essel is elérhető Erzsébet királyné útja, aluljárónál is.
A 69-es meg NEM jár a Mázsa tér felé.

Rákospalota déli része és a Keleti között még mindig a 67-essel lehet a leggyorsabban közlekedni.
Abban az időszakban, amikor az emberek "munkába, iskolába mennek", ez nem igaz.

Hanem?

Összefoglalva a fentieket, szándékosan torzítod a VEKE nyilatkozat értelmét és a valóságot, hogy valamilyen célt szolgálj.
Vagy a VEKE torzítja szándékosan a valóságot, hogy valamilyen célt szolgáljon. Minden csak nézőpont kérdése.
Előzmény: vrobee (18)