koxigenatomic1 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 106

Szia Kercerece!

 

Látom - sajnos - nálatok is zajlik az élet.

 

Hallókészülékek: az biztos, hogy a Phonak PowerMaxx gyengébb mint a Supero. (A mi kislányunk mind a kettőt próbálta, sajna egyikkel sem volt reakció.) A HP-ben csak egy Siemens-t próbáltunk, utána átmentünk a DeMax-ba (tavaly októberben) és azóta csak "próbálgatunk". (Volt Phonak Supero, Phonak PowerMaxx, Oticon, most Siemens. És egy szóval sem mondták, hogy csak Phonakot választhatunk...) Mivel Emma CI-s lesz, próbáljuk húzni az időt, bár ma ez már nem nagyon tetszett nekik. (Igaza van T-nek: "a biznic az biznic", bennünk pedig - a CI miatt - nemsok pénzt látnak).

A hk típusát a gyerkőc fogja kiválasztani. Észre fogjátok venni, hogy egy bizonyos típussal többet figyelget, elkezd gagyarászni. Érdemes minnél többet kípróbálni és egy próba tartson 3-4 hétig is akár, kb.1 hét kell, hogy megszokja a hangzást.)

 

Illeszték: ha jól számolom, 10 hónapos a kislányotok, márpedig ebben a korban gyakran kellene cserélni az illesztéket. (Mi szinte havonta másikat csináltattunk, mert olyan gyorsan nőtt a füle.) De arra emlékszem, hogy a HP-ben csak 3 havonta lehet illesztéket kérni. (A DeMax-ban lehet gyakrabban is, bár most az utolsó két alkalommal nekünk is kicsit csináltak.)

Az illeszték típusa: nálunk is bevált a félkemény, allergia bevonattal, vastag csővel.

 

Genetika: nálunk is pozitív, mi is elkeseredtünk. De legalább vége a bizonytalanságnak, és tudjátok, hogy mit kell csinálni.

 

A 40dB tényleg nem rossz. Nekünk az ASSR 120 dB-es eredményt mutatott :-(

 

üdv: kox

 

Előzmény: kercerece75 (102)