Foggal körömmel:
Én nem termodinamikai vitát akartam nyitni ittem. Sőt határozottan leszögeztem, hogy a Mme-nek van igaza. Mert: az ő szempontrendszerében nem a megfogás előtti hőmérséklet és még csak nem is a megfogás utáni hőmérséklet fontos, hanem a hőmérsékletváltozás időbeli lefolyásának és a kezéből elvont hőnek valami kombinációja az, ami számít. Ezt a kombinációt ő egyetlen erősen kvantált dimenzióba vetíti és "hidegnek" vagy "melegnek" nevezi. Ez pontosan olyan bűn (gligetit idézve), mint, amikor valaki a bálnát halnak vagy a teknőcöt békának mondja. Vagyis nem bűn. Legfeljebb, ha biológus hallgatóként éppen ichtionomenklaturából vizsgázik...
Namármost, a Mme nem termodinamikából felel és a kérdés az, hogy az ő hőmérsékletfogalma elégséges-e a buszutazásra való felkészülés mentális kezelésére (Húzzon-e kesztyűt?) Meg kell ismételnem, hogy a Mme-nak abszolute igaza van és annak az okostojás zgyörfinek, aki megpróbálná a hőmérséklet fogalmát a Mmenak elmagyarázni abszolute nem volna igaza.
Hanem: a hozzászólásom nem is erről szólt. Azt hittem, hogy ezt nem kell majd részletesebben kifejtenem. A hozzászólásomban arról a nem létező néniről beszéltem elítélőeg, aki internetes topikokon ágál a hőmérséklet termodinamikai fogalma ellen, mert az nem felel meg az ő tapasztalati elvárásának, amely szerint egy jó hőmérsékletfogalomnak az imént már említett időbeli lefutás szinusza szorozva az entrópia négyzetgyökével és integrálva a megfogás pillanatától az ellenőr érkezéséig... kellene lenni -- operatíve.
Az az igazság, hogy Dulifuli még ennél is rosszabb, mert ő még csak nem is tesz javaslatot a "kesztyűhúzási index" helyes definíciójára, hanem csak pocskondiáz.
Nem tudom, még mindig nem világos, hogy én mit akarok mondani?